Следвайте ни

Смелите Андрея и Яница гасиха огън в ЦДГ "Щурче"

Пожарникарите разиграха план за евакуация в забавачката в навечерието на празника си

viber icon

Смелите момичета Андрея и Яница гасиха огън в ЦДГ "Щурче". Момиченцата от малката група на забавачката не се изплашиха от мощната струя на пожарникарския маркуч и пръскаха с него елхата в дваора на градината. Повечето момчета от голямата група също се престрашиха и пръскаха по въображаемия огън в двора.

Заради предстоящия утре празник на пожарната, два екипа огнеборци направиха демонстрация пред възпитаниците на "Щурче". Те проиграха с малчуганите и учителките как трябва да се действа при евентуален пожар в градината. Децата трябва максимално бързо да се изведат от сградата. Всяко дете трябва да внимава за другарчето си, а възпитателките трябва веднага да проверят по списък дали всички деца са напуснали забавачката и да докаладват на пожарникарите при пристигането им.

Въпреки това ние сме длъжни да проверим в помещенията дали няма останали дечица или персонал, каза инспектор Веселин Бекяров. При сигнал за пожар в детско заведение тръгваме винаги два автомобила, защото единият минава от едната страна и осигурява бързата евакуация на децата, която трябва да стане до 5 минути. Другият екип разпъва маркучите и започва да гаси, добави инспекторът.

Пожарникарите показаха как се гаси огън, качиха ги в пожарникарския камион, дадоха им да сложат защитните шлемове. Малкият Калоян, който е бил най-въодушевен от посещението на пожарникарите, се изплаши от големия шлем и отказа да го сложи. Това не пречи на момчето да си мечтае да стане като голям огнеборец, защото и баща му е такъв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?