Следвайте ни

Сложиха LED осветление на икони в храм

На 80-години стана църквата в Доситеево

viber icon
ДОСИТЕЕВО, Михаил МИХАЙЛОВ
Две чисто нови икони красят входа на църквата "Св. Иван Рилски" в харманлийското село Доситеево. Те са изографисани от Пенчо Лозанов и имат поставено LED осветление, което свети през нощта и създава свята атмосфера около храма. Светите рисунки са на патрона на църквата и на Дева Мария с Младенеца.
Вчера в селото отбелязаха храмовия си празник и 80 години от построяването на църквата. Двама свещеници отслужиха водосвет и се помолиха за здравето на кмета Митко Вълчев, който пострада по време на гасенето на един от многото пожари през септември. Вълчев е със 25% изгаряне по ръцете и краката и в селото има назначен временен заместник, докато се възстанови.
Кметът на Доситеево имаше двоен празник, защото отбеляза и своята 55-та годишнина. Отец Георги и отец Живко осветиха новите икони и благословиха и почерпката, която беше съобразена с църковния канон за срядата, който позволява да се яде риба и фасул. На тържеството присъства и заместник- кметът Харманли Красимир Стаматов със съпругата си Златка, която е основният спонсор на църквата "Св. Иван Рилски"./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?