Следвайте ни

Следствието пое случая за отровените крави край Димитровград

viber icon

Разследването на случая с отровените 28 крави в река Марица е прехвърлено от Икономическа полиция на магистратите от Следствения отдел към Окръжна прокуратура-Хасково. Това потвърди днес пред "Марица" районният прокурор на Димитровград Атанас Палхутев. 

Досъдебното производство срещу неизвестен извършител остава под наблюдението на районното държавно обвинение. Делото е  за умишлено допускане на замърсяване, при което е създадена опасност за хора и животни. При доказване на вина пред съда по този член от Наказателния кодекс се предвижда затвор от 12 месеца до  5 г. и глоба от 5000 до 30 000 лв. 

Животните пили на 27 юли от колектор за отпадни води, заустен в река Марица. Впоследствие собственикът на умрелите животни бе обезщетен от държавата с 37 034 лв. 

Документи, файлове, видеозапис и други материали, са при разследващите. Разпитвани са хора. Процесуално-следствените действия продължават. Вероятно се изяснява и защо добичетата са заведени на водопой точно на това място.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?