Следвайте ни

След указания на съда ЦИК преназначи РИК-Хасково

viber icon

Централната избирателна комисия отново назначи Районна избирателна комисия – Хасково за вота за Европейски парламент на 26 май.
Това стана, след като вчера Върховният административен съд отмени решението на ЦИК от 5 април, с което беше назначена РИК–Хасково. Темида върна преписката до Централната избирателна комисия за ново разглеждане.
ВАС прие, че в решението на ЦИК и в протокола от заседанието на 5 април липсват мотиви за приемане и за уважаване на допълнителното предложение на коалиция "Реформаторски блок" за Петя Бостанджиева-Китин като член на РИК. То беше направено след провеждане на консултациите при областния управител на 28 март.
Съгласно указанията на Темида сега ЦИК отчита правото на реформаторите да има един член в РИК и приема, че следва да се уважи направеното от коалицията предложение, независимо от липсата на участие на представител на "Реформаторски блок" на проведените консултации при областния управител. В противен случай РИК ще бъде четен брой членове – 14, което е недопустимо, съгласно Изборния кодекс.
Така ЦИК преназначи РИК–Хасково с председател Веселина Тенчева Иванова. 
Зам.-председатели са Атанас Янчев и Десислава Балтова, а секретар е Лейла Елмаз. Членове са Венелин Карев Челебиев, Димитър Атанасов Цветков, Георги Николаев Китов, Албена Димитрова Ченголова, Димитър Велев Димитров, Бойчо Георгиев Бойчев, Славея Георгиева Костадинова, Цветан Иванов Николов, Здравко Лозев Костов, Петя Ангелова Бостанджиева-Китин, Ростислава Захариева Жекова.
Решението подлежи на обжалване пред ВАС чрез ЦИК в тридневен срок от обявяването му./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?