Следвайте ни

След ремонт за 2.4 млн. лв. театърът в Димитровград може да има и собствена трупа

viber icon

Със символична първа копка започна днес основното обновяване на общинския драматичен театър "Апостол Карамитев" в Димитровград, Както вече писахме, проектът е за над 2.4 млн. лева.

"Над 200 000 лв. от месния бюджет годишно са за издръжка на ​театъра. Имаме амбицията храмът на Мелпомена да разполага със собствена трупа и да предлага постановки и за най-малките", коментира кметът Иво Димов.

Цялостен ремонт ще бъде извършен на театралния салон. Ще бъдат подмени столовете. Реновирана ще е и сцената. Осигурена е доставка на ново оборудване и осветление за сцената. ВиК-инсталацията на сградата също ще бъде подменена.

В заложените дейности влизат ​още изграждане на системи за видеонаблюдение, аварийно оповестяване и пожарна безопасност и осъвременяване на отоплителната инсталация, както и реставрационни работи.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?