112
Следвайте ни

След 8 месеца без покрив в Хасково Красимир намери подслон и работа в Димитровград

Най-ценното на 57-годишния мъж е чанта с книги, спял по пейки и спирки, младежи го нападнали и му смъкнали якето от гърба

viber icon

Подслон в Димитровград след осем месеца скитане из Хасково си намери Красимир Генев. 57-годишният мъж е един от шестимата обитатели  на Центъра за временно настаняване на останали без подслон, за изпаднали в нужда и жертви на трафик. Хасковлията е настанен тук от 15 т.м., когато социалната служба в областния град го насочила към този приют.

„Работил съм като шлосер-монтьор, заварчик и барман. Последно бях оператор на робот в Смолян. Заради пандемията обаче останах без работа, без пари и се наложи да напусна квартирата си“, споделя Красимир.

Така започнал да се скита из улиците на Хасково, където, според него, има още 30 бездомници. Спял по пейките в парковете и на спирките в областния град. На два пъти бил нападан и от групички младежи. „Спях на пейката, когато ми се нахвърлиха, съблакоха ми якето от гърба и избягаха с него. Такива случки имаше и с други хора в моето положение. Има обаче и съпричастни хора, коита са ми помагали“, разказа Краси.

Въпреки перипетиите, 57-годишният хасковлия никога не се разделял с най-голямото си богатство – чанта с книги. Интересът към четенето го спасил от отчаянието и пропиването. С книжното му имане го приели и настанили във временния център в Димитровград. Вече си намерил работа и от утре е първият му ден във фабрика за подправки. „Ще си стъпя на краката и ще си намеря нова квартира.“ Това допълва хасковлията, чиято история трябва да напомня на всички ни, че никой не е застрахован от изпадане в такова положение.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

защо

защо

22.12.2021 | 17:26

във вашия вестник Марица непрекъснато публикувате статии за недостиг на работници в Хасково и то за не дотам престижни позиции. Или възрастта на този човек е проблем.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?