25

След 6 г. неудачи „Компас 94“ се класира в спинтова щафета

През почивните дни  в подбалканските градове Карлово, Калофер и Сопот се проведе Държавното първенство по ориентиране в дисциплините спринтова щафета, средна дистанция и спринт за възрастите 20 и 21 години. В състезанията взеха участие повече от 300 от Клубовете от страната. В първия ден в историческия център на Карлово се проведе атрактивната спринтова щафета, съставена от две жени и двама мъже, които последователно пробягваха своите трасета от 3 и 3,5 км. Финалът и смяната на поставете бе подбран умело от организаторите на площадчето с Паметника на Васил Левски.

Хасковският клуб "Компас 1994" участва с три щафети - две в категорията "мъже и жени" и една при младежите, в компанията на 30 елитни и 25 младежки щафетни отбора. След 6 години на неудачни участия, години в които не успявахме по една или друга причина да класираме щафета в тези състезания, защото изискванията на правилника са много високи, като забранени участъци, контролно време и други, за тази година си бяхме поставили задачата на всяка цена да се класираме и успяхме да я  изпълним. И в двете категории се представихме добре, като се класирахме сред първите 20 отбора и оставихме доста зад себе си, коментира Тодор Стратиев.

Във втория и третия ден се проведоха индивидуалните дисциплини средна дистанция в местността "Паниците" над Калофер и спринт в  Сопот. Наред с Държавното първенство се проведоха и Купите "Христо Ботев" в Калофер и "Иван Вазов" в Сопот, в които участваха състезатели от клубовете, които не вземат участие в Държавното първенство. В тези Купи спечелихме четири медала, като Росица Гаргова е първа в спринта и втора на средната дистанция, а Енфун Ксиаопу е трети и в двете дисциплини.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?