Следвайте ни

След 3 г. надежди, започва строеж на храм в Георги Добрево 

viber icon

Жителите на любимешкото с. Георги Добрево ще имат нов православен храм. След 3 години на надежди, най- сетне на 20 февруари Старозагорският  Митрополит Киприан ще направи първа копка и ще освети изграждането на новия християнски храм „Св. Апостоли Петър и Павел“. Митрополитът бе  в селото в началото на месеца, за да се запознае с проекта на новата църква. Тя ще се изгражда в центъра на селото,  теренът и проектът за нея са дарение. 

В Георги Добрево има църква, но тя е опасна и в нея не могат де се провеждат служби. Изградена е веднага след освобождението в свлачищен район, а при всеки проливен дъжд последствията по конструкцията й стават все по-видими и разрушителни. 

Идеята за изграждане на нов храм е на кметския наместник на Георги Добрево  Александър Карачобанов. Преди 3 г. по време ритуал по повод отбелязване на 140 години от откриването на старата каменна църква, Роза Карачобанова дари свой поземлен имот на Църковното настоятелство. Тогава започна и дарителска кампания, която тече и в момента. Събират се пари, материали, който желае може да помогне и с труд. Миряните вярват, че храм се гради с вяра, каквато те имат, и се надяват скоро селото ще има нова църква. Същинският градеж започва след седмица, когато ще бъде положена първата копка.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?