Следвайте ни

След 15 г. пешеходци минават по Гърбавия мост в Харманли

viber icon

След близо 15 години харманлийци отново се разхождат по Гърбавия мост, който бе реставриран по проект по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция. Преди години преминаването на пешеходци по моста бе забранено, тъй като бе опасен.

На откриването снощи дойдоха консулът на България в Одрин Атанас Димов, вицеконсулът  Роберто Иванов, кметът на община Хасково Станислав Дечев, регионалният инспектор към Министерството на културата за Южен централен район арх. Слави Славов. Там бяха и партньорите по проекта от Асоциацията за популяризиране на Одрин и туризмът в Одрин, както и много граждани.

Уникален и величествен символ на Харманли. Единственият изцяло запазен обект от обособяването на Харманли като селище. Нека вдъхнем нов живот на Сводестия мост, като го превърнем в туристическа атракция, каза кметът Харманли Мария Киркова, преди официално да пререже лентата заедно с инж. Юлиян Димов, управител на „Пи Ес Пи“ЕАД.

Гласовитите певци от „Харманлийски славеи“ Йехая Димитрова, Десислава Радева, Вероника Василева и танцьорите от ТС „Хорищенци“ създадоха допълнително настроение със своите изпълнения.

И както традицията повелява градоначалникът, след като плисна менчето с вода и здравец на каменната настилка, покани харманлийци и гости на събитието да преминат по Гърбавия мост. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?