Следвайте ни

Слаб интерес към ваксините срещу COVID-19 сред ромите в Харманли

viber icon

Броят на ваксинираните все още не е достигнал 1/3 от населението и страната ни е далеч от колективния имунитет,  за да може да отпаднат и малкото действащи противоепидемични мерки. Това каза в Харманли, където днес пристигна мобилен имунизационен кабинет,  главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Само 4-ма бяха желаещите да си поставят имунизация срещу коронавируса в кв. „Хаджияневото гермe“. От тук екипът се отправи към  „Маламардере“, където също имаше малко желаещи.

Част от хората се притесняват, факт е че е голям процентът на тези с хронични заболявания в квартала, коментира здравният медиатор в Община Харманли Фани Иванова. Тя поддържа връзка с хората и се надяваше днес специалистите да обяснят защо е важно  много хора да се имунизират. По- голям е страхът от вируса, коментира още тя.

Според нея в махалите има доста ваксинирани. Това са хора, които работят в чужбиkа и сертификатът ще им е необходим.

За да пътува спокойно за почивка и на гости при майка си, която работи в Гърция, днес в махалата дойде да се ваксинира Милена Митева. Тя нsмаше претенции към ваксината. Мобилният екип разполага и с четирите, одобрени препарата.

Екип ще посети и бежанския лагер, в който  в момента има 400 души. 25  са пожелали да получат имунизация.

В Харманли д-р Кунчев коментира още, че координацията мужду отделните институции в борбата срещу коронавируса, е добра.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?