Следвайте ни

Слаб интерес към машинното гласуване рано сутринта

viber icon

Малко са избирателите, които предпочитат гласуването с машина. В секция 49 в Хасково от 30-на гласували само 3-ма го предпочетоха към 9 часа, показа наша проверка. 

Хората се притесняват, че няма да се справят, макар че гласуването с машина става лесно, по- бързо и е безопасно. Осигурени се ръкавици,  дезинфектанти, коментираха от комисията. 

Пред всяка от секциите в ОУ „Ш. Петьофи“ има чакащи хора. В стаите се влиза по- един, като рано сутринта гласуването отнема не повече от 10-на минута. Сред дошлите да упражнят правото си вот имаше недоволни, че въпреки, че училището е сред тези, които има асансьор, той не работи, а секции има и на втория етаж. 

Във всички 491 секции изборният ден започна нормално и протича спокойно, съобщи заместник-  председателят на РИК Хасково  Татяна Пальова.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Василев

Василев

04.04.2021 | 11:43

Има,няма и за 3-4мин. мина гласуването.А,самата процедура с машината около 15 секунди.Аз очаквах като банкомат да пусне поне 50лв.,ама не. В Рилски и езиковата е имало проблем с някои от машините но бързо са били отстранени. Време се губи с намирането по списък и така.

Отговори
2 0
Гого

Гого

04.04.2021 | 09:46

Референдум за машинно гласуване ,над 50%. Реално ще са 25%. По бързо ставало друг път. Младите могат и да се справят бързо,но по възрастните ,не.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?