Следвайте ни

Скъсват от проверки наместника на „Болярово”

Подписка вини Митко Митев, че кръшка от работа, внезапни инспекции не доказват нарушение. Сложили парафи твърдят, че са подведени

viber icon

200 души искат оставката на кметския наместник на кв. „Болярово”. Толкова са парафите в подписка от  лятото на м.г. с искане Митко Митев да бъде сменен, тъй като ”не се явява редовно на работа и се държи лошо с хората”.  

Петра Карамихайлова е писала няколко жалби до общината, последната е от 16 януари т.г. „Не се интересува от квартала, улиците са надупчени. Залата, в която се раздава топлият обяд на социално слабите, е мръсна, няма стол, на който  възрастните хора да седнат”, обяснява пред наш екип недоволството си тя.  

През декември м.г. специална комисия, назначена от кмета Добри Беливанов, извършва внезапни проверки по сигналите. На 18  декември общинските служители посещават Митев в 14.15 ч. и го намират на работното му място, изпълнявайки задълженията си. На следващия ден проверката е в 8.45 ч. и той отново е зад бюрото си.

Общинарите посещават на случаен принцип и някои от адресите в подписката, за да се уточнят фактите  и обстоятелствата около събирането <210>. Хората потвърдили, че са се подписали, но заявили, че са били заблудени, смятали, че подписката е за канализацията, която част от квартала чака от дълги години. Други от посетените заявили, че не помнят да са се подписвали. Това пише в отговора на кмета от 22 януари т.г.  Срещу него Карамихайлова е написала възражение.

Видимо един е почеркът, с които са вписани 200 имена.  Срещу всяко от тях има подпис.  

Наш екип посети без предупреждение наместника вчера в 13.10 часа. Заварихме Митев, който е на тази длъжност от 2011 г., на работното му място, в очакване да дойде храната за социално слабите. Те са 37 души, а вчера се оказа, че от него заради по-високи доходи е отпаднала Петра Карамихайлова.  

Непрекъснато ме проверят от няколко месеца насам, не кръшкам от работа и задълженията си, коментира той.  Работата ми не е свързана само с това да съм в кабинета, налага се да отида  до общината, на възникнала авария и къде ли не. Около 1200 са жителите на квартала. Търсят ме по различни проблеми и социални, и битови, насочвам хората към институции, коментира още той.  

Не мога да реша проблема с канализацията, тъй като той е на друго ниво - ПУДООС. Надявам се той да бъде решен някой ден. Радвам се обаче, че имаме нова детска площадка, която е пълна с малчугани. Около 100-ина са младите семейства с деца в квартала,  допълни още наместникът.    

Добре си ни е момчето, това коментираха хора от квартала, които спряхме по улиците  да питаме доволни ли са от наместника.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?