Следвайте ни

Складовете на Капитан Андреево претъпкани с контрабандни стоки

viber icon

Въпреки ограниченията през последните месеци заради коронавируса, контрабандата не секва.

Складовете на Капитан Андреево са буквално препълнени със стока. Най-много са задържаните пратки с лого на известни търговски марки, парфюми, но и хранителни продукти, почистващи и перилни препарати, конфискувани от т.нар. куфарни търговци.

В последно време зачестяват случаите на предпазни ръкавици и маски.  Наскоро митничарите попаднали на такива защитни средства с любими детски герои, както такива с брандове на световни марки. 

Само за първите две седмици на т.м. са конфискувани 33 022 артикула, а от началото на годината  са над  200 000, коментира пресаташето на митницата тук Диана Маркова.

И трите склада на митническия пункт, 2 контейнера и рампите, както и складовете в Свиленград са препълнени с контрабандната стока.  Значителна част от ​от нея се унищожава, а по-малка се предлага на търгове. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?