Следвайте ни

Ситуацията с пандемията в Хасковска област е тежка: Болниците изпитват затруднения за персонал и свободни легла

Гимназистите в региона ще се върнат присъствено в училище от този четвъртък

viber icon

Ситуацията с COVID-19 в региона е динамична и тежка, болниците изпитват затруднения за персонал и свободни легла. Това съобщи днес след заседание на Оперативния щаб областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. За пореден път тя апелира за спазване на мерките.

"Гимназистите областта ще се върнат присъствено в училище от този четвъртък - 12 октомври", допълни още д-р Здравкова, след като на заседанието днес били обсъждани мерките за онлайн обучението на образователното и здравно министерство.

"Всяко училище само трябва да предложи вариант за обучение, взависимост от броя на заболелите ученици и учители", ​обясни шефката на Регионалното управление на образованието (РУО). Христина Боева. Тя поясни, че ​насоките са дистанционното обучението да не е повече от 12 дни.

Предложението е изпратено до учебните заведения, а окончателно решение ще бъде взето на заседание на Областния оперативен щаб в сряда -11 ноември.​В областта имало училища без нито един заразен с ​коронавирус ученик или учител, но ситуацията е динамична.

Според изнесената статистика от от РУО 22 117 ученици в Хасковска област 200 били със съмнения за инфекцията, а 1116 са с остри респираторни заболявания (ОРЗ). От 2117 учители в региона, 25 са със съмнения за коронавирус, а 79 са сОРЗ. От непедагогическия персонал, чиято численост е 679,  3-ма са със съмнения за COVID-19, а 6-ма с респираторни заболявания.


Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?