25

Сирийците у нас са икономически мигранти, престояли в Турция, не бягащи от война

,

Сирийците, които влизат у нас, са предимно мъже на възраст между 15 и 25 г. които дълго са предстояли в Турция. Ситуацията там, липсата на работа и прехрана ги кара да тръгват към  Западна Европа,   това са вече икономически мигранти, не хора, бягащи от война, заяви пред бТВ журналистът Мадж Алгафари.

Няма хора, които бягат директно от Сирия или Ирак . 95 на сто от хората идват от Турция . Тръгват мъже, стигат у нас и подава молба за статут, получават го и подава молба за събиране със семейството. Така то се събира по легален начин и пое- евтино. От тук тръгват за  Германия, допълти той.  

Думите му се потвърждават от факта, че от  700 настанени в РПЦ- Харманли повечето са  млади мъже. 15-годишният Омар, задържан за катастрофата в Бургас, при която бяха убити двама полицаи, също е подал молба за събиране със семейството, което е в Турция. 

Пристигнали у нас, много от тези мъже стават  криминален контингент, който се занимава с трафик на хора.  В хасковска област за около 2 седмици поне са 3 случаите на заловени групи, трафикирани от сирийци със статут. Във всички случаи колите са с нередовни регистрационни табели, което не е случайно. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Казвам

Казвам

26.08.2022 | 09:00

Тези,които са се компрометирали-обратно в Сирия,без право на бъдещо пребиваване в чертите на ЕС.Нямаме нужда от необразовани, мързеливи и склонни към далавери индивиди.Имаме си ги предостатъчно в лицето на ц...ните.Тези,които остнат да декларират,че имат работа и могат да издържат семейства.Знам,че звучи грубо, но нямаме право да се отнасяме меко към хора, които не зачитат законите на страната ни.

Отговори
6 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?