Следвайте ни

Символите на Хасково на тъмно за час 

viber icon

Община Хасково подкрепя глобалната инициатива Часът на Земята, като загаси осветлението на символа на града ни Монумента Света Богородица с Младенеца и Камбанарията на Ямача между 20:30  и 21,30 часа.

Засягат осветлението и на сградата на областна администрация.

Тази година WWF посвещава своята инициатива "Часът на Земята" на връзката между човека и животните. Фокусът е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

Довечера всеки от нас може да даде своя личен принос за опазването на планетата, подкрепяйки каузата, призовават от общината и областната администрация. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?