Следвайте ни

Силвестър Гьолски учи на техники млади каратеки 

viber icon

Техники от дисциплината кумите изучаваха състезатели от СК „Торнадо” под ръководството на двукратния световен шампион по карате шотокан – Силвестър Гьолски. На семинара състезатели от хасковския клуб тренираха прийоми за състезанията по кумите, техника и тактика за водене на боя и усет за дистанция за провеждане на атака до противника.

Само преди броени дни се проведе Световното първенство по шотокан карате-до, на което Силвестър Гьолски защити за втори път световната си титла в дисциплина кумите мъже в категория над 80 кг. В кариерата си той има още 3 титли от Европейско първенство  и 6 от Национално първенство. На това Световно първенство, той заедно с още 6 състезатели от Националния отбор на България на Българска федерация Шотокан Карате-До, станаха и световни шампиони и в дисциплината отборно кумите за мъже. В състава на отбора бе включен и каратист от Хасково – Станчо Станчев /бивш състезател на СК „Торнадо”/, който от 1 година се подготвя в клуба на Силвестър Гьолски „Сила” в София. 

За успехите си на 18.10.2019 г. Силветър Гьолски и Станчо Станчев бяха наградени с почетен плакет от Министъра на Младежта и Спорта  - Красен Кралев.

Световното първенство беше последното състезание за Силвестър Гьолски, който се отдава на треньорска кариера в своя клуб „Сила” гр.София.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?