112

Силно представяне на "Компас 1994" на първенството по коло ориентиране

Над 400 състезатели от 9 г. до над 70 г. от 28 клуба от страната участват в Държавното първенство по коло ориентиране организирано от търговищкия Клуб "Вариант 5" в селата Ковачевец и заветно, Община Попово. 

"Компас 1994" (Хасково) участва с 12 състезатели. Спринтовата дистанция в село Ковачевец е с дължина на маршрутите от 4 до 8 км, по права линия в зависимост възрастта на спортистите. 

Победител при мъжете стана европейският шампион в средната дистанция по ски-ориентиране от тази година Станимир Беломъжев от Троян, а при жените Косара Ботева от Габрово. 

Дългата дистанция бе в село Заветно с дължини от 9 до 26 км за различните възрастови групи. Силно пресеченият терен, трудните за каране пътища и горещото време затрудниха много състезателите. Победител в елитната група отново стана Станимир Беломъжев, а при жените този ден спечели Илияна Илиева от Габрово. 

Хасковлии се представиха много добре и през двата дни. Даниел Йорданов в 12-годишните заслужи бронзово отличие в дългата дистанция и 5-то място в спринта, 12- годишната Елица Ксиаопу е 11-та в сприна, а 18-годишните ни девойките са Ивана Йорданова- на 5-то място в спринта и Дияна Янева - на 6-то място в дългата дистанция. Даяна Попова при 20 годишните пък е 6-та в спринта. Ветераните ни също не отстъпиха от добрите си позиции и заеха Николай Попов и Николай Стилев - 4-ти места, Делчо Йорданов - 7 ми, а Петър Стратиев спечели златен медал в спринтовата дистанция. В неделя състезанията продължават с щафетните бягания, като нашия Клуб ще участва с три щафети.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?