25

Ще ремонтират пешеходната зона и велоалеите на Кенана 

Община Хасково ще търси финансиране за ремонт на алеите в парк Кенана. Ще се обновят всички асфалтирани  терени, ще се монтира ново осветление, съобщи кметът Станислав Дечев. За сега не се предвижда в проекта да влезе и рушащото се изкуственото езеро. 

Широката пешеходна алея в естествения парк не е обновявана  никога. Велоалеите  пък бяха изградени преди 10-на години,  но се  нуждаят спешно от ремонт, тъй като по тях има много пропадания и дори опасни участъци. През годините  зейналите дупки се запълват, но като цяло алеята, която стига до язовир „Сивата вода“ не е в добро състояние. 

Ще се опитаме да създадем цял спортен комплекс около закрития басейн, който ще се изгражда. Зад басейна има голям терен ,който да се превърне в алея и място за отдих, има и терен за паркинг. Вероятно ще се наложи и промяна в линии от градския транспорт, който да обслужва удобно комплекса, каза кметът. 

През тази година най- сетне бе ремонтиран стадион „Младост“, които вече има изкуствен терен и нови лекаоатлетически писти. Стадионът е необходим на няколко спортни клуба, които скоро ще се върнат за тренировки и турнири там. Спортоно съоръжение не е място за разходни, детска игра и домашни любимци. Там дори се пасяха животни. Той е място са спортисти, изграденото трябва да се съхранява, каза още кметът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

24.12.2021 | 09:32

Парк Кенана е място преди всичко за отдих и разходки.Алеите и велоалеите са без здрава основа и запълването на образувалите се пукнатини или преасфалтиране няма да свърши работа. Ще бъде от ден до пладне и пълнене на нечии джобове.Отделно движението на автомобили би трябвало да се ограничи до минимум. Не може хората излезли на чист въздух да вдишват изгорелите газове. Не напразно се счита,че Кената са "белите дробове" на Хасково.А в момента автомобили се движат до зоопарка,около бившия ресторант и празното езеро ,та чак до отвъд параклиса. Колите спират до арката и всеки да се наслаждава на природата. Първо се мисли и след това... Но се мисли за хората,а не за крадене. Идват най- светлите и топли празници. Повечето политици използват заучени фрази и клишета с обръщението си към хората А дали някой ги чете ли слуша? Нека ние да си пожелаем само добрини да ни спохождат.Това е.

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?