112

Шофьор крие злато за 165 бона в гащите си и под седалка

Контрабанда на златни накити за 165 438 лв. е предотвратена от митничарите на пункта Капитан Андреево. Под наказателна отговорност по случая е привлечен 31-годишен българин, съобщиха от Окръжна прокуратура – Хасково.

„Фолксваген Шаран“ с българска регистрация бил отклонен за щателен контрол по метода „анализ на риска“ при завръщането му от Турция. В колата имало шестима души, които заявили, че не внасят нищо за деклариране.

При извършената проверка във фабрична кухина под предната пасажерска седалка на превозното средство били открити 24 найлонови плика с бижута. Още три пакета инспекторите намерили  намерени в бельото на водача. Според експертизата на вещото лице откритите общо 1838,20 грама ювелирни изделия са от 14-каратово злато.

„Контрабандните накити и лекият автомобил са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. На 31-годишния водач е взета мярка за неотклонение „гаранция“ от 3000 лева. Наложена му е и забрана за напускане пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково“, коментираха от държавното обвинение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 14:27

А как МИТНИЧАРИТЕ си построиха МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО еми как с КОРУПЦИЯ

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 14:26

дребна РИБА а АКУЛИТЕ си плащат имат ЧАДЪР

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?