Следвайте ни

Шофьор крие 378 000 паунда в арматурно табло и калъфи на седалки

viber icon

Проверяващи откриха 378 000 британски паунда в турски тир. 40-годишният шофьор е задържан, съобщи зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова на съвместна пресконференция със зам.-шефа на териториалната дирекция "Южна Морска" на.митницата Васил Инджов.

Щателният камиона бил извършен на пункта Капитан Андреево. В калъфките на седалките имало недекларирани 91 000 паунда, а в арматурното табло още 287 080. Общата равностойност на валутата в български пари е 858 919 лв.

Повечето банкнотите са били с купюри от 10 и 20 паунда. Тирът с групажна стока пътувал от Великобритания за Турция. Това е най-голямото количество недекларирана валута, открита на ГКПП Капитан Андреево за последните пет години.

40-годишният водач на камиона е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия държавен обвинител.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?