Следвайте ни

Шофьор крие 1662 парфюма и 140 чифта обувки

Контрабанда на 1622 парфюма и 140 чифта обувки, имитиращи световно известни марки, задържаха инспектори на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".
Стоката е открита в турски автобус, влязъл у нас от ГКПП Капъкуле. Рейсът бил за Румъния. Шофьорът и пътниците декларирали парфюми и обувки, с логото на световноизвестни марки, които са задържани  в изпълнение на Регламент на ЕС. Автобусът бил насочен за проверка с рентгенова система. При щателния контрол митничарите забелязали зона с необичайна плътност. При последвалата физическа проверка инспекторите намерили в специално пригоден тайник укрити 1622 парфюма и 140 чифта спортни обувки. Продуктите са имитации на световноизвестните търговски марки  „Chanel", „Dior",  „Pako Rabane", „Armani", „Lancome"  и „ Nike","New Balance".

Установено е, че контрабандните парфюми и обувки са собственост на шофьора на автобуса.
Срещу нарушителя са съставени два акта по Закона за митниците. Единия за опит да бъдат превозени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Другият е за наличието на тайник. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Къде ще посрещнете Новагодина?