Следвайте ни

Шестима нарушители на карантината кандидатстват за 5 г. решетки

viber icon

Районна прокуратура-Хасково наблюдава шест нови досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина, съобщиха от държавното обвинение.

При извършена проверка от полицаи станало ясно, че двама братя, на 30 г. и на 23 г. под карантина, след като се върнали от Австрия, напуснали посочения от тях адрес. Те отишли да се видят със свои познати и били открити зад жилищен блок в квартала, където живеели, да пият кафе и да пушат. Униформените предупредили двамата да спазват наложената карантина.  

Още четири досъдебни производства са образувани за ​такива нарушения от трима мъже и една жена, които се били върнали от чужбина, но напуснали адресите.

До момента районните магистрати в Хасково наблюдават общо 17 досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна изолация. Делата са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура–Пловдив.

"След влезлите в сила законодателни промени, наказанието за това нарушение е до ​5 години ​затвор и глоба от 10 000 до ​50 000 лева", припомниха отново от държавното апелативно обвинение.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Бащицата

07.04.2020 | 19:46

Каролев него кога

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?