25
Следвайте ни

Шекерова и Цирков играят в Народния театър

viber icon

Стефан Цирков и Иванка Шекерова ще представят „Епопея на забравените“ в Народния театър тази вечер от 19 часа. Музикално-поетичният спектакъл се играе от 2013 г., гостувал е из цялата страна, но за първи път е на сцената на най-големия български театър. Поводът е инициативата „Театър пред театъра 2021“, посветен на патрона на Народния театър „Иван Вазов“. 

Три заглавия от репертоара на Народния са включени в програмата на „Театър пред театъра“. Началото бе с „Нова земя“ по едноименния роман на Вазов. На откритата сцена през уикенда се игра премиерният спектакъл на Мариус Куркински „Двубой“. Зрителите ще видят и един от хитовите спектакли на Народния, посветен на патрона – „О, ти, която и да си...“. Лиричният колаж по стихове и спомени на народния поет, създаден от Мирела Иванова, е с режисьор Бойка Велкова.

Три са и гостуващите спектакли - „Епопея на забравените“ на театър „Иван Димов“, „Под игото 1894-та“ на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово, а Театър „Българска армия“ гостува с „Урок по български“, осъществен от актьора Иван Налбантов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?