Следвайте ни

Шахти бълват мръсотии на улица "Правда"

Живеем в смрад, пилета, бутилки и купища боклуци излизат от канализацията, жалват се хасковлии

viber icon
ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ
При всеки дъжд улица "Правда" в квартал "Изгрев" в Хасково става буквално плавателна, а жителите на квартала са принудени да газят локви или да носят ботуши. 24 часа след дъжда вчера от една от шахтите продължаваше да блика смърдяща на фекалии вода.
Положението беше направо трагично, оплака се Мария Микова. Прибирах се от пазар, когато заваля. Ето тука сме наредили камъни, по които да стъпваме, целите се вмирисваме на фекалии, казва 76-годишната жена. При всеки дъжд от трите шахти, които се намират на улица "Правда" между номера 3 и 7, бликат отходни води, които идват от квартал "Република". От шахтата са излизали мъртви кокошки, прасенце и какво ли още не.
Наш екип видя как от шахтите изскачат десетки пластмасови бутилки и туби.
Писахме жалба до кмета преди месец и половина, но засега отговор нямаме, допълва Мата Маркова. Проблемът е от години, но решение няма. Това е най-ниското място в квартала, а мръсната вода на целия "Република", който непрестанно расте, идва тук в две тръби с диаметър 50 сантиметра. Затова и постоянно се наводняваме и наоколо смърди на леш, обяснява Маркова, която също е пенсионерка. Днес на място дошъл екип на ВиК, който отпушил само двете шахти. Третата продължаваше да бълва мръсотии.
Водата тече и по тротоара, а долу до товарна гара става направо като блато. Лятото е пълно с комари, а миризмата на фекалии е ужасна. Всички деца от квартала минават от тук, за да идат на училище в "Христо Смирненски", казват още жените. Аз съм с техническо образование и знам, че проблемният участък е не по-дълъг от 600 метра, там тръбите трябва да се подменят с по-голям диаметър и няма да се наводняваме постоянно, обясни тя.
Старият кмет не ни обърна внимание, затова гласувахме за новия, но ако и той не ни помогне, ще се вдигаме на бунт, категорични са и други жители на квартал "Изгрев". На въпросната улица има и цели купища конска тор, защото там е своеобразен паркинг на каруците на хамалите. Те също внасят допълнителна смрад и нечистотия. От месец насам ги тормози и глутница едри кучета. /Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?