Следвайте ни

Семки убиха дете, друго оцеля след миша отрова

Слънчогледови семки убиха дете, друго оцеля, след като се нагълта с отрова за мишки. И двата случая са станали в един и същи ден в Симеоновград, потвърдиха лекари.
Починалото момченце е на година и половина. Семейството обитава къща край някогашното поделение, близо до центъра на града. Малчуганът се натъпкал със семки от пакетче, оставено на масата в къщата, и се задушил. Детето е издъхнало от запушване на дихателните пътища, констатирал съдебният лекар д-р Христо Еленски, който извършил аутопсията в Хасково. Фатални били чупките от семките, запушили трахеята на детето. 
За щастие на косъм се разминало друго момченце на годинка от същия град, натъпкало се с миша отрова. Според неофициална информация токсинът бил намазан върху филия, за да убие появилите се гризачи. Хлапето обаче открило смъртоносния сандвич и го нагризало. С промивки и други манипулации момченцето било спасено. То е настанено в детското отделение на МБАЛ-Хасково, заедно с 15-годишната му майка. Животът на малчугана не е в опасност. 
И по двата случая е сезирана Агенцията "Закрила на детето", казаха медици и полицаи./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?