25

Село Георги Добрево празнува днес, раздават риба 

На Петровден е празникът на с. Георги Добрево в община Любимец. Днес в новостроящата се църква „Св. Ап. Петър и Павел“ в селото Отец Трифон Караджов ще отслужи благодарствена служба, ще бъдат прочетени имената на дарителите, благодарение на които се съгражда храмът. На миряните ще бъде раздадена риба, която е дарение от рода Карагьозови. 

Съграждането на новия хран започна, на терен дарен  от хора от селото. Старият, който има над 100-годишна история, се руши и не може да бъде възстановен заради свлачищни процеси.

„Църквата все още не е завършена. Предстои още много работа докато приключат ремонтните дейности, но аз съм доволен, че за година и половина успяхме всички заедно – Дарители и Инициативна група, да доведем сградата до този вид. Има още доста да се работи по Иконостаса и пода, а дворът е в доста окаяно състояние, но аз съм обнадежден, че с помощта на дарители и родолюбиви християни, ще успеем да довършим това свято дело“ – каза кметът на селото Александър Карачобанов след края на службата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?