Следвайте ни

Секторът на услугите с най-много загубили работата си в Хасковско

viber icon

Отрасълът, в който са освободени най-много работници в региона, е сектор "Услуги". Това съобщиха в месечния си от Дирекция "Регионална служба по заетостта".

Новорегистрираните безработни лица през ноември м.г. са 827. От сектор "Услуги" те са 40,1 процента – 332-ма. Следват ги сектор "Индустрия" с 24,1 процента - 199 и аграрния сектор с 3,1 процента  - 26. Към 30 ноември 2020-а броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Хасково е 6423-ма. Спрямо предходния месец броят им намалява със 742, а в сравнение с ноември 2019 г. регистрираните безработни са със 165 души повече, сочат данните на службата.

Равнището на безработица в региона е 6,1 процента при 6,7 за страната, което нарежда област Хасково на осмо място в България по показателя. През отчетения месеца на работа са постъпили 368 безработни, като на първичен пазар на труда са устроени общо 312 човека.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?