Следвайте ни

Съдът: Таксата за забавачка в Хасково е законна

viber icon

Хасковският административен съд е отхвърлил жалбата на кмета Добри Беливанов против решението на Общинския съвет за таксата в детските градини в размер на 1 лев на ден. Това съобщи председателят на местния парламент Таня Захариева.

Темида е прие​ма, че са неоснователни доводите на ​градоначалника за липса на финансово-икономическа обосновка и допуснати нарушения на процедурата при приемане на решението. "Категорично от изслушаното и прието по делото заключение на съдебно-икономическата експертиза се е установило, че при гласуването такса за ползване на детски градини в размер на 1 лев за присъствен ден на дете е налице финансова обезпеченост на средствата от общинския бюджет, необходими за компенсиране на пълните разходи по предоставяната услуга в детските градини". Това е отбелязано в решението на административните магистрати-

Предложението за намаляване на таксата за детски градини в община Хасково беше на групата съветници от ГЕРБ, подкрепено от мнозинството в общинския съвет. Веднага след това, таксата от 1 лев на ден за посещение на детска градина беше оспорена от кмета.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?