Следвайте ни

Създават паралелка за съдебни служители в хасковско училище

viber icon

Нова специалност съдебна администрация ще бъде открита в тукашно училище.Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев" ще се обучават пред следващите 5 години. Това съобщи днес председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянково. Днес в една от заседателните зали на Темида състоя разяснителна кампания по темата.

Паралелка ще бъде открита още през  следващата учебна година. Инициативата е на съдия Тянков и е подкрепена от всички ръководители в местните органи на съдебната власт.

Предвижда се при дипломирането гимназистите да придобият трета степен на професионална квалификация. Това би улеснило и подпомогнало осъществяването на правораздавателния процес и обслужването на гражданите в съдебната система, смятат инициаторите.

На срещата днес пред възпитаниците са били разяснени накратко структурата и основните функции на съдебната власт, основните задължения на отделните длъжности в специализираната администрация и спецификата в работата на магистратите, се допълва в съобщението.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пелев

Пелев

28.05.2021 | 08:10

Съдии,прокурори и лица с опит от администрацията в съответната структура са най- подходящи за лектори.В длъжностната характеристика са маркирани темите които следва да бъдат изучавани.

Отговори
1 0
Маричков

Маричков

27.05.2021 | 18:53

Добра идея.Кои ще са лектори?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?