112

Съвременни будители гостуваха в Транспортната гимназия на Хасково

В навечерието на празника на народните будители учениците от ПГТАТ имаха интересен гост.

Хасковлията Делян Златанов е инженер по дизайн на автомобили. Завършил е специалност транспортна техника в Техническия университет. Възпитаник е на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, специалност двигатели с вътрешно горене.

Работи като инженер по оценяване на дизайна на автомобили в  „Ягуар Ланд Роувър“ в Ковънтри, Великобритания.

Делян Златанов бе гост на ученици от специалностите електрически превозни средства и електрообзавеждане на транспортна техника.  Инж.  Златанов направи презентация по изключително актуалната  тема „Водородни  електрически автомобили“ и проведе интересен разговор с младежите за  новостите в индустрията, за бъдещето на автомобилостроенето, разказа за своята работа в „Ягуар“. 

Голям бе интересът на учениците към представената  клетка на водороден електрически автомобил. Дискусията бе с фокус  бъдещето на автомобилите, големите световни фирми и екологията, както  и мотивацията на младите хора да се  реализират в новите  екологични автомобилни производства.

Отново в чест на Деня на народните  на будители  бе и авторският подарък на друг съвременен будител, учител в ПГТАТ.  В чест на празника инж. Стоян Нешев подари на гимназията 10 екземпляра от разработено  и издадено от него учебно помагало „Мехатронни системи в автомобила“.  Помагалото е съществен принос в развитието на съвременното професионално образование и ще бъде използвано от ученици и учители.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?