25

Съветниците в Любимец се заклеха и избраха Таня Станкова за председател 

Новоизбраните 13 общински съветници на Любимец, кметът на общината - инж. Анастас Анастасов и кметовете на 6 населени места встъпиха в длъжност днес. Тържествената клетва и първото заседание на Общинския съвет бе в присъствието на областния управител Гинка Райчева, председателят на ОИК-Любимец Светослава Иванова и много граждани.


Анастасов е първият кмет в историята на града, който печели изборите за кмет за четвърти пореден мандат. Той получи 2683 действителни гласа от общо 3914 упражнили правото си на избор.
В новия ОбС-Любимец влизат 13 общински съветници, 10 от които са от ПП ГЕРБ, 2-ма  от ПП „Има такъв народ“ и 1 от „БСП за България“. От ПП ГЕРБ са: Таня Станкова, Величка Дойчева, Мария Кирякова, Ангел Колев, Таня Видева, Петя Христозова, Елена Терзиева, Петър  Димитров, Мария Белчева, Георги Тананов. От ПП ИТН: Ангел Петков и Валя Бозалиева, а от „БСП за България“ - Владимир  Бамбалов.
В населени места от общината също имаше избори. В  Лозен бе избран Петър Иванов, в Белица Дияна Кушелиева, в Малко градище – Мария Писарова, във Вълче поле Георги Янакиев, в Георги Добрево Недялка Георгиева и в Оряхово Валерия Христова.

Първото заседание на новия Общински съвет се води от Валя Бозалиева – най-възрастният общински съветник сред новоизбраните. Съветниците единодушно избраха за Таня Станкова за председател.
„Гарантирам, че ще положа максимални усилия и знания в тази зала да се гласуват разумни, законни и полезни решения. Следващите четири години ще бъдат години на диалог и конструктивна работа“, каза Станкова. 
„Заставам пред всички вас за четвърти път като кмет на община Любимец… Единственият начин, да отговорим на очакванията за развитие напред и нагоре е работата. Затова ще използвам опита, който имам, за да гарантирам реализирането на добри идеи за Любимец“ , каза кметът Анастасов. 
Церемонията продължи с празничен водосвет пред сградата на  общината.  Литургията бе водена от отец Трифон Караджонов.

Преди да влезе официално в администрацията, инж. Анастас Анастасов получи символичния ключ на общината от своя заместник Илия Илиев, който му пожела още по-успешен четвърти мандат, изпълнен с много ползотворни дела и решени задачи. Вторият заместник-кмет Тодор Милев лисна менче със светената вода и пожела „На добър час“ и през следващите четири години.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?