Следвайте ни

Съветниците в Димитровград заседават извънредно

viber icon

Извънредно заседание на 14 т.м. ще проведе общинският съвет ​на Димитровград. На него ​трябва да бъдат утвърдени бройката и наименованието на постоянните комисии към местния парламент. Ще бъде сформиран временна 5-членна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на съвета, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация до 25 ноември т.г. 

Предложението залегнало в проекта за дневен ред е към ОбС да се сформират 11 постоянни комисии – „Икономическа политика и бюджет”, "ТСУ, строителство и комунални дейности", "Здравеопазване и социални дейности”, „Култура, вероизповедания и средства за масова информация”, „Аграрна политика и земеделие”, „Търговия, общински пазари и тържища”, „Транспорт и съобщения”, „Европейски програми и опазване на околната среда”, „Образование, младеж и спорт”, „Законност и обществен ред” и „Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество” .

В докладната е предложен и поименен състав на съответните комисии, ведно с техните председатели и секретари. Предложенията са обсъждани тези дни между ​шестте политически сили със свои представели в общинския съвет.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?