112
Следвайте ни

Съветниците гласуваха поскъпване и разширяване на Синята зона в Хасково

viber icon

Местният парламент прие днес поскъпването на таксите в Синята зона на Хасково и разширяването й. 29 от съветниците гласуваха "за", петима бяха "против".

Чувствително се повишава и таксата за паркиране в цялата Синя зона, без значение от адреса. Цената за година се вдига от 360 на 540 лв., а за конкретно паркомясто от 960 на 1200 лв. Няма поскъпване на почасовото паркиране от 1 лв. Според очакванията така ще се увеличат с около 50% приходите на Тролейбусен транспорт.

Въвежда се възможността за абонамент по месторабота от 20 лв. на месец, или 240 лв. на година. Годишният абонамент за живущи в зоната става от 72 на 120 лв., като ще може да се плаща и по 10 лв. на месец. Ще има възможност да се заяви паркирането и за втора кола, но на цена от 180 лв., а  за трета е 240 лв. на година.

Кметът Станислав Дечев, който е вносител на докладната, оттегли две от предвидените за разширения места в зоната след жалби на граждани. Става дума за междублоково пространство на улица "Велико Търново“, блок до военен стол и улица "Стефан Караджа" в района от улица "Македония" до булевард "България“. ​Дечев се съгласи и с предложението на съветника Георги Пеев да се предвидят паркоместа за хора с увреждания.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?