Следвайте ни

Съветниците дадоха зелена светлина за ремонта на стадион "Младост"

Очаква се до края на лятото съоръжението да е напълно готово

viber icon

Зелена светлина за ремонта на стадион "Младост" дадоха днес общинските съветници на Хасково. Решението те взеха с пълно мнозинство от 37 гласа.

Местният парламент гласува съгласие за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от 20 г. върху футболния терен в полза на Българския футболен съюз. БФС е предвидил обновяването на терена за 561 194 лв. с ДДС. ​Това е 50.08% от пазарната стойност на обекта. Парите са по програма на УЕФА, а ремонтът трябва да бъде завършен до 6 месеца.

По предложение на комисиите по обществен ред и законност и общинска собственост в договора ще има клауза при неизпълнение на инвестиционната програма в срок от 6 месеца, считано от влизане в сила на договора, учреденото право да се прекрати.

Кметът благодари на футболната общественост и на треньора Станимир Стоилов, който е съдействал при срещите с БФС.  "Сега следват две стъпки – издаване на заповед за учредяване на право на ползване и подписване на договора. В него ще е заложено, че работата трябва да завърши до 6 месеца, а за периода от 20 г. теренът трябва да се поддържа и ще може да се използва от всички спортни клубове и Спортното училище "Стефан Караджа“, коментира Дечев.

Очаква се до края на лятото съоръжението да е напълно готово и с нова писта, за която обществената поръчка спечели фирмата от "Ата-строй“ с ценова оферта от 410 056 лв.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?