Следвайте ни

Съветници искат да са депутати от Хасковския регион 

viber icon

Парламентарните избори на 4 април може да доведат до промени в Общинските съвети в Хасково, Димитровград, Харманли и Стамболово, тъй като техни членове са в кандидатдепутатските листи. Ако бъдат избрани за депутати, местата им в местните парламенти ще бъдат заети от следващите в листите от кметските избори. 

Най- много са съветниците, които се кандидатират за народни представители от региона  в хасковския  ОбС.  Това са Делян Делчев, Йозджан Мехмед,  Мюмюн Мюмюн, Росен Атанасов, Деян Янев и Антони Пашов.

Трима са димитровградските съветници, вписани в кандидатдепутатските листи. Това са председателят на ОбС Гергана Кръстева, Стефан Димитров, с когото са в една листа, и Катя Панева.

Бившият кмет на Харманли, а в момента общински съветник, Михаил Лисков също е сред кандидатите за народни представители. 

Екскметът на Община Стамболово Мухлис Сербест, който сега е съветник, също е сред кандидатите за депутати.

Общо 30 партийни листи с 221 кандидати за депутати от хасковска област са  регистрирани за участие във вота за Народно събрание. В него хасковска област има 8 места.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?