Следвайте ни

Съседи пробвали да спасят семейство от горяща къща в Динево  

viber icon

Съседи на загиналите в страшен пожар снощи Йорданка и Георги Петрови, пробвали да ги спасят. Пламъците пръв видял синът на Минко Баров, който подал сигнал на тел. 112. Събуди ни и се юрнахме да ги извадим от къщата. Строшихме прозорците, но те вече бяха мъртви, вероятно от задушаване. Минути след  опита ни да влезем покривът се срина, разказа Баров. 

Часове след инцидента останките от къщата още димяха, а огнеборци пазеха да не лумнат отново.Чакаше се и екип от съдебна медицина да дойда да прибере труповете. 

Страшна трагедия. Гледката на обгорените трупове бе потресаваща. Пожарникарите бързо дойдоха, но нищо не можеха да направят, защото къщата изгоря буквално за минути.  Тя е стара, с много дървения коментира потресен кметът на селото Тодор Тодоров. 

55-годишната Йорданка била трудно подвижна, ходела с помощта на съпруга си, който е с две години по- възрастен от нея. Справяха се. Тримата им синове са в чужбина. Те вече знаят на трагедията с родителите им, очаква се утре да се приберат, коментира още кметът. Преди десетина години семейството загубило дъщеря си.

Причината за пожара най- вероятно е късо съединение. Семейството се отоплявало с печка на дърва, но пламъците са тръгнали от друга стая. Пред кмета Георги казвал, че  бушоните често правят проблеми. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?