112

Със скандал и сръдни старият ОбС-Хасково преактува имот между 2 села за изграждането на фотоволтаици

Препирни, скандал и сръдни станаха на днешната сесия на Общинския съвет в Хасково. Заседанието проведе старият общински съвет, след като Върховният административен съд касира окончателно вота за съветници от 29 октомври м.г. Президентът Румен Радев насрочи новите избори за ОбС в Хасково на 23 юни.

Точката на кипене бе при обсъждането на докладна за обявяване за частна общинска собственост поземлени имоти в селата Книжовник и Долно Войводино във връзка с изграждането на фотоволтаичен парк. 

"Общинският съвет не е училище и в него трябва да има хора с морал", заявиха с декларация съветниците от БСП, прочетена от Камен Тодоров.

Докладната да бъде оттеглена за следваща сесия и да бъде разгледана от новия общински съвет, защото сегашният бил нелегитимен, поиска Тодор Топалов, но предложението му бе отхвърлено.

"Общинският съвет е на път да направил голям резил, защото веднъж е взел решение да покани инвеститор, а сега е възможно да го изгони", заяви Георги Пеев.

Камен Тодоров изрази съмнение около сериозността на инвеститора. Социалистът започна да си разменя реплики с Делян Делчев от ГЕРБ, който пък в един момент се изрази нецензурно. "Срам е за ОбС да се допуска такъв език", каза Богдан Кирилов и групата на БСП се обиено напусна залата.

В крайна сметка докладната беше приета с 29 гласа "за", 6 "против“ и 1 "въздържал се".

В началото на заседанието клетва положиха петима нови съветници – Севджан Иляз на мястото на починалия Росен Атанасов от ДПС, Драгомир Андонов на мястото на отказалия се Антони Пашов от „Демократична България“, Тодор Топалов на мястото на Евгени Христов от ДБ, Васил Митев на мястото на Стоил Стоилов от ГЕРБ и Мария Делчева на мястото на Димитър Лозков от ГЕРБ, който е кмет на село Узунджово.

С друго свое решение съветниците от местния парламент дадоха съгласие и възложиха на кмета Станислав Дечев да придвижи цялостната законова процедура за разширяването на Централните гробища в Хасково. Камен Тодоров препоръча да се обърне внимание и на гробищата по селата.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?