Следвайте ни

Със 79.1 % падат разходите за топло в ОДЗ „Зорница” 

viber icon

Със 79.1 % ще се намали ползваната енергия в ОДЗ „Зорница”, след като тя бе напълно санирана.  Очаква се потреблението на енергия да е 278 779 kWh/годишно, съобщиха от общината. 

Инвестицията е в размер на 546 484 лв.,  от които 464 511 лв. са от Национален доверителен "Eко фонд", чрез Инвестиционната програма за климата.

Сменена е дограмата, поставена е топлоизолация, санирани са покриви и подпокривни пространства, мазета. Подменена е и стара отоплителна инсталация, подмяна на стара котелна инсталация с нов водогреен котел на течно и газообразно гориво, изграждане на нова слънчева инсталация.

Целодневната детска градина се посещава от понеделник до петък от 163 деца на възраст между 3 и 7 години. Освен подобряването на средата на живот на децата, от съществено значение са и икономиите на финансови средства, които ще се реализират след прилагането на всички мерки за енергийна ефективност, казаха още от общината.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?