Следвайте ни

Със 70 000 лв. помагат на училища за дигитални класни стаи

viber icon

70 000 лв. е сумата за дигитални класни стаи в община Хасково, съобщиха от кметството. До 19 юли т.г. директорите на  училища имат възможност да кандидатстват за финансиране. Подпомагат се финансово закупуване на средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях - чувствителни на допир екрани (touch screen), мултимедийни проектори с или без интерактивен образ, устройства за безжична връзка между персонални устройства и средства за визуализация, LCD екрани. 

Закупуване на преносими компютри със SSD/MMC памет и чувствителен на допир екран. Максималният размер на финансовото подпомагане по Дейност №1 и Дейност №2 е до 5000 лв.

Дейност 3 е стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка по модела “Едно към едно - 1:1, с устройство за всеки ученик” и въвеждане на дигитални процеси в училищната институция.

Максималният размер на финансовото подпомагане по Дейност №3 е до 24 000 лв.

Задължително условие е образователната институция да осигури собствен финансов принос в размер на не по-малко от 50 % от стойността на заявените за закупуване устройства и софтуерни продукти.

Едно училище може да кандидатства за подпомагане само по една от трите дейности по избор.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?