Следвайте ни

Със 170 000 лв. подпомагат културата в Хасково 

viber icon

170 000 лв. ще бъдат предоставени за културни събития и проекти в Община Хасково през тази година. Срокът за кандидатстване за финансово подпомагане става на два етапа. Първият е до 31 март, а при наличие  на неразпределени  средства ще има втори, който е до 31 май, съобщиха от Общината. 

От 2021 г. се дава възможност за финансово подпомагане на утвърдени значими събития - традиционни фестивали, които имат поне 5-годишна история и които допринасят за културата, туризма и икономиката на града.

 До 15 март местните културни организации, културни институти, сдружения и творци могат да направят предложения за членове на експертната комисия за разпределение на финансовото подпомагане. Това трябва да хора с опит и дейност в областта на културата. 

От администрацията напомнят още, че срокът за изпълнение на дейностите за проекти, одобрени през 2020 г., е удължен до 30 юни т.г. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?