25
Следвайте ни

Със 145 наети ТЕЦ“Марица-3“ се оказа работодател на 2021 година 

viber icon

ТЕЦ „Марица-3“, която ековластите и гражданите считат за основен замърсител на въздуха в Димитровград заради неизпълнени предписания, се оказа работодател на 2021 г. за региона. 

Призът е на Агенцията по заетостта. „Предприятието е едно от първите построени и все още действащи, занимаващи се с производство на електрическа енергия в страната. Въпреки затрудненията през годините, успява да оптимизира и поднови дейността си, като през 2021 г. общо 145 лица са наети на работа. 77 са устроените по време на пандемия, 73 от които са от неравностойните групи на пазара на труда. Възобновява се дейността и на дъщерната фирма „Марица Енерджи” ЕООД, където са назначени още 27 търсещи работа на първичния пазар на труда с посредничеството на бюрото по труда“, гласи съобщението на Агенцията след проведената онлайн церемония. 

Отличието буди недоумение  у работодатели от региона. В областта, и дори в общината има по- големи работодатели, които имат социално- отговорна политика, но усилията им не са забелязани, а те са особено големи в пандемията. 

Централата е на 70 г.,  след приватизацията й кой знае какво по технологиите и съоръженията не е направено и това е проблем. А вчера стана ясно, че тя обжалва новото, по- строго комплексно разрешително, т.е. което е свързано с това  да изпуска по- малко вредни емисии. 

Тази година работодателите са били класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и „Успели заедно”, става ясно от съобщението. Централата заработи през май, когато се оказа, че има недостиг на ток, и само 7 месеца по- късно взе отличието на Агенцията по заетостта. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?