Следвайте ни

Сърбин отива в затвора за 4.5 г. заради 32 кила марихуана 

viber icon

29- годишен сърбин бе осъден на 4 г. и 6 м. затвор за контрабанда и държане с цел разпространение на марихуана в особено големи размери, съобщиха от Апелативна прокуратура. Сърбинът бе заловен с 32 932 грама марихуdна, оценена  на 131 729 лв. 

Случаят е от март м. г., когато сръбският гражданин влязъл от Македония у нас през ГКПП – Гюешево. Преди влизане в Турция, на Капитан Андреево е открита тревата. 

Той е осъден по две престъпления- че при условията на продължавано престъпление е внесъл у нас и направил опит да пренесе през граница на страната високорисково наркотично вещество, както и че на териториите на областите Кюстендил, София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково, през които е минал с камиона е  държал наркотика.  

Окръжният съд в  Хасково е наложил на Й.Р. за двете престъпления общо наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 50 000 лева .

Обвиняемият Й.Р. работел като шофьор в транспортна фирма. Той изпълнявал курсове с автобус от Сърбия до Германия, Франция и Швейцария. В края на февруари 2020 г. от фирмата му възложили да откара един от автобусите за ремонт до  Бурса, Турция. Преди да потегли от Сърбия, Й.Р. се съгласил да прекара 33 пакета с марихуана, които укрил във фабрична кухина, намираща се между багажното и тоалетното отделения на моторното превозно средство. Той приел поръчката от негов познат - сърбин, който обещал да му плати 3 000 евро. Пратката трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата, близо до гр. Бурса.  

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?