Следвайте ни

Санкции за 16 600 лв. наложи екоинспекцията за месец

viber icon
Хасково, Марица

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ)- Хасково извършиха през септември 133 проверки на 132 обекта, информираха от службата. В рамките на контролa са дадени 53 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 3 акта и са издадени 12 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции за 16 600 лв. Събраните суми от санкции, включително за предишни периоди са на стойност 300 лв., уточняват от екоинспекцията.

За неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано замърсяване е глобен с 2000 лв. кметът на с. Чорбаджийско, общ. Кирково. Наказателно постановление за 3000 лв. е издадено на търговец за незаконна площадка в Кърджали, извършваща дейности по третиране на излезли от употреба МПС. За неточна отчетност с 2000 лв. е глобен и собственикът на площадка за третиране на отпадъци в Димитровград . Едноличен търговец от Крумовград е глобен с 2000 лв., затова че не е извършил запълване, възстановяване и рекултивация с местна растителност на мястото на опитен добив от геолого- проучвателна площ след вземане на технологичната проба. За нарушение на забрани, разораване на пасища и сеч в защитени зони по Натура 2000 са издадени 6 наказателни постановления по Закона за биологичното разнообразие на обща стойност 1600 лв. Наказателно постановление на стойност 5 000 лв. е издадено на Община Хасково по Закона за управление на отпадъците. Фирма за производство на почистващи препарати в Димитровград е санкционирана с 1000 лв. за неизпълнение на предписание.

Акценти на контролната дейност на РИОСВ-Хасково през месец септември бяха междуведомствени комисии с участието на експерти от екоинспекцията за потенциално опасни водни обекти на територията на общините от област Хасково във връзка с настъпване на есенно- зимния сезон. Също проверки на предприятия за производство на вино във връзка с кампанията по прибиране на гроздето и контрол по спазване на режимите в защитени територии, във връзка с настъпването на ловния сезон. На „Зеления телефон“ през септември са постъпили 9 сигнала./Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?