Следвайте ни

Санират 3 блока в Хасково за 516 495 лева

viber icon

Три блока ще бъдат санирани по проект на общината и Оперативна програма "Региони в растеж“, съобщиха от кметството.

Кметът Станислав Дечев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на оперативната програма Деница Николова подписаха Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта. Сградите, включени в обхвата на проекта са с адреси: улиците "Кавала“ № 3,  "Стефан Стамболов" № 19 и № 11.

Одобреният бюджет е в размер за 516 495 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ. Срокът за изпълнение е 24 месеца от датата на подписване на договора.

​Ше бъде подобрен достъпът за лица с увреждания. Предвижда се обследване за енергийна ефективност, сертификат за енергийни характеристики и техническо обследване на сградите. Също така инженеринг за изготвяне на инвестиционни проекти за прилагане на енергоефективни мерки върху сградите преди започването на строително-монтажни работи.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?