Следвайте ни

Самотната вълчица от "Кенана" вече е настанена в зоопарка

viber icon

Служители на "Екопрогрес" заловиха тази сутрин вълчицата, която от няколко месеца се появяваше на различни места в парк "Кенана". "След десетки сигнали на граждани, изразени от тях притеснения за сигурността им, от ​общинското предприятие организираха постоянно наблюдение на районите, където най-честно е виждан хищникът, съобщиха от кметството.

През последните няколко дни вълчицата ​била следена и захранвана. Заловена ​е в района на язовир "Сивата вода". Чувства добре. ​Прегледана е и от ветеринар. Вълчицата е настанена в една от свободните клетки в зоопарка на "Кенана".

Въпреки студеното време, всички животни в зоологическата градина се чувстват добре. Това установиха на място при проверка заместник-кметът Динко Тенев, управителят на "Екопрогрес" Щерьо Янев и заместникът му Гюнай Юсуф.

Осигурени са медицински грижи, храна и отопление за всички ​питомци, настанени в зоологическата градина. И в момента зоопаркът остава едно от любимите места за разходка на жителите и гостите на Хасково. Молбата на работещите там е посетителите да не дават на животнитесолети, пуканки, бонбони и друга неподходяща храна, защото много често това е пагубно за тях.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

16.02.2021 | 14:56

Върна га я там от където я бяха изтървали.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?