Следвайте ни

Само ¼ не се тревожат от коронавируса  

viber icon

Извънредната епидемична ситуация, която бе удължена до края на юли заради коронавируса, ни принуди отново да сложим маските на закрито. Въпреки че не са задължителни навън, никак не са малко хората, които не се разделят с тях,  щом напуснат жилището си. Други пък, напротив, не ги слагат дори в градския транспорт. Сигурно защото не виждат логиката защо в ресторанта да е по-безопасно и да сме без предпазни средства, а в магазина и автобуса да са задължителни. 

Затова в редовната ни анкета ви попитахме: „Ще се пазите ли и след края на епидемичната обстановка?“. Въпроса зададохме след падането на извънредното положение, когато остана само извънредната ситуация, с надеждата че и тя скоро ще отпадне, тъй като числата бяха обнадеждаващи. Уви!

Близо ¼ не се страхуват от вируса, показват отговорите на своеобразното обществено допитване. 14.8 на сто нямат търпение да се върнат към нормалното си ежедневие, което за жалост се отлага, а други 9.9% не са спазвали никакви мерки дори по време на извънредното положение. 

Вирусът обаче е изплашил повечето хора. 48.1 на сто от участвалите в нашата анкета са посочили, че определено ще внимават много. 9.9 на сто ще продължават да носят маски в обществения транспорт и магазините. 17.3 на сто няма да ходят в чужбина и ще избягват струпванията на хора.

Колкото по-дисциплинирани сме, толкова по-лесно ще се справим с обстановката. Остава да напомним златното правило според националния щаб - дистанция, дезинфекция, дисциплина. Да се надяваме, че властите ще се справят с останалото от формулата - контрола. Като се започне от транспорта, където почти няма човек с маска, не се подминат таксиджии, които не само нямат предпазни средства, но видимо дори не почистват колите си.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Петрова

Петрова

29.06.2020 | 14:14

На градски транспорт и на такси не съм се возила от 13.03.2020 г Радвам се че мога да си го позволя, но като гледам отвън през прозорците как е в автобусите, страх ме хваща.

Отговори
0 0
Василев

Василев

29.06.2020 | 08:46

Иска се самодисциплина.За Хасково поне информацията ,е че всички диагностирани с болеста са дошли от чужбина и са заразили свои близки.Контрол ,хигиена и дисциплина.Това е.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?