112
Следвайте ни

Само 92 свободни легла в ковид отделенията на Хасковска област

Досега не е имало такава заболеваемост, подчерта шефът на РЗИ д-р Соня Димитрова

viber icon

Само 92 са незаетите легла в ковид отделенията на региона. Хоспитализирани са 196 души, от които 49 в лечебни заведения извън областта. 7 са настанените в болници деца. Това обявиха днес след извънредното заседание на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Соня Димитрова и губернаторът Катя Панева. Както вече писахме по-рано, регионът ни  е в тъмночервената зона с 502 заболели на 100 000 души население.

"Досега в Хасковска област не е имало такова ниво на заболеваемост", коментира д-р Димитрова. Две общини - Любимец и Свиленград са вече със заболеваемост от COVID-19 от над 1000 души на 100 000 души население на двуседмична база. В Любимец са 1430 и 1030 в Свиленград. Има възможност да бъдат разкрити още 25 легла за неусложнени пациенти и 4 за интензивен сектор, допълни директорът на РЗИ.

Според информация от Регионалното управление на образованието има осигурени бързи тестове и в областта няма учебни заведения, които са преминали на онлайн-обучение. Няма информация и за починали ваксинирани.

От полицията ще наблегнат по контрола над транспортните фирми, Трудноподвижните хора могат да заявят на телефоните в РЗИ мобилен кабинет, а кметовете на отдалечените населени места могат да организират ваксиниране на място. 

Областният управител Катя Панева призова гражданите да избягват масови събирания и да се спазват противоепидемичните мерки.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?