25
Следвайте ни

Само 36 нови с вируса, 208 са в болници в Хасковска област 

viber icon

Традиционно за уикенда новите случаи с коронавирусна инфекция  са малко- 36, съобщиха от областния щаб в Хасково. В община Хасково са  13, в Димитровград – 9,  в Харманли – 8, в Симеоновград – 3, в Свиленград – 1 и Маджарово -1.

Сред новите случаи са учителка от СУ ”Желязко Терпешев” в Любимец, като контактни под карантина са 63 ученици от 6г, 7а, 7б и 7г  клас. С положителен тест за коронавирус са две ученички -  от 5б клас на ОУ ”Алеко Константинов” в Димитровград, под карантина са поставени 24 ученици и от 9а клас от СУ ”Н.Рилски” Харманли, като там са карантинирани 21 ученици от същия клас.

Увеличават се обаче настанените в болница, които са 208 души. Ковид отделенията в областта разполагат общо с 235 легла. 

Починала е жена 67 г. от община Хасково с придружаващо сърдечно заболяване и мъж на 77 г. от община Харманли с диабет. Пандемията взе 864 жертви от областта. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?