25
Следвайте ни

Само 16 с ковид за 24 часа, но Хасково вече е в червената зона

viber icon

 Хасковска област вече е в червената зона, показва ковид картата на страната. Според областния щаб за последното денонощие новите случаи са 16 от общините Хасково, Харманли, Любимец, Минерални бани и Свиленград. 168 души се борят с вируса в болници. 

Сред новите случаи са две ученички. Едното момиче е от 11 Г клас на ПГДС „Иван Асен II“ в Хасково, положително от 17 октомври, а другото от 12 Б клас на СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, дало положителна проба на 16 октомври. Под карантина в ПГДС Хасково са 17 ученици и 3-ма учители, а в харманлийското СУ са карантинирани учениците от 12 Б клас.

Жена на 83 години от община Свиленград, положителна от 8 октомври и хоспитализирана на същата дата, е починала на 14 октомври, 2021 г. Не са отразени придружаващи заболявания.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?